DSC_2342

В нашій країні цей зелений листовий «король» не так популярний, як у Франції, але вже починає знаходити своє призначення на домашніх та ресторанних кухнях. Про його корисні властивості чув, напевно, кожен, та й багато фахівців з харчування ставлять його на перше місце серед овочів.

Шпинат складається з білків, вуглеводів і навіть жирів; органічних, насичених і ненасичених жирних кислот, клітковини, крохмалю, цукру; вітамінів: А, Е, С, Н, К, РР, багатьох вітамінів групи В, кальцію, магнію, натрію, калію, фосфору, заліза, цинку, міді, марганцю, селену.

В його листі міститься велика кількість білка, але трохи менше, ніж у бобових (у молодої квасолі, зеленому горошку). А такі важливі вітаміни, як А, і З в шпинаті, мають стійкість до температурних впливів, зберігаючись при термічній обробці.

Він виводить шлаки і токсини, наповнює організм корисними речовинами, робить здоровими зуби і ясна, запобігає анемії і утворення пухлин, зміцнює судини, активізує роботу підшлункової залози, налагоджує діяльність кишечника.

Шпинат дуже корисний для вагітних жінок і маленьких дітей, так як містить всі необхідні вітаміни і мінерали, а що міститься в ньому йод, благотворно впливає на роботу щитовидної залози.

Проте, в ньому дуже мало калорій, тому шпинат – це ідеальний продукт для тих, хто стежить за своєю вагою або хоче схуднути, не завдаючи ніякої шкоди своєму здоров’ю. Наприклад, легкий і смачний суп зі шпинатом не тільки не додасть зайвих кілограмів, але і допоможе від них позбавитися.

Насолодитися неперевершеним смаком крем-супу зі шпинату Ви зможете в ресторані “Villa Park”. Ніжний крем-суп у поєднанні з вишуканим сиром Дорблю не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана!